Alla inlägg den 11 april 2011

Av Louise - 11 april 2011 13:52

Pärlan hade tydligen lite stuns i sig. Kanske blir hon flockens nya diktator(det ser i alla fall ut så på duken framför mig, där hon går och ser till att de andra två sitter stilla)? 
  

De började med den riktiga rangordningen så fort jag släckte lampan igår i princip. Efter fyra timmars störd sömn plockade jag ut bråkstaken Pärlan ur buren. Därav den nya sammanföringen idag. Det är lite småläskigt att se på(man är ju så rädd om sina rara flickor!), då Pärlan är ganska skonlös, men jag försöker ha is i magen.. förr eller senare borde det väl lösas... eller? 


Men, men... nu ska jag försöka, på något effektivt sätt, hägna in dem innan jag går på den sista lektionen för dagen(lång lunchrast). Undrar hur jag ska få till det. Kanske får be mamma hålla koll på dem 1½ timme istället.  

Av Louise - 11 april 2011 00:11


Välkommen, Pärlan!
Idag kom hon hit. Född december 2006, så hon är snart 4½ år gammal. Black/white virvelblandis, inte aby som jag först sa. Supersocial och mysig är hon, men den nya miljön har varit lite läskig. Ändå lyckas hennes trygghet smitta av sig på mina andra två flickor(som blev jätteskraja efter burbytet från gallerbur 120x60 till hemmabygge 160x70 igår). Det är det bästa med äldre, tama marsvin!



Fina trion


Sammanföringen verkar ha funkat(*pepparpeppar*). Nellie brydde sig betydligt mer om maten än om Pärlan och stackars Brumma har inte en chans mot Pärlan, trots sina tappra försök, så det verkar ha gått problemfritt. I buren har det blivit lite tandhack och gnäll, men ingen har kommit nära någon annan ännu. Jag undrar hur dominansen kommer att lösas. Antagligen lär de jobba på det inatt, när de vaknat upp från vilostunden.

Nellie brydde sig mer om maten  

Det är roligt att ha en liten veteran i huset igen! Hon verkar vara en superfin tjej. Eller det vet jag ju, då jag är bekant med henne sedan innan. Mitt första strävhår skulle man kunna kalla henne också. Och det enda korthåret i familjen för närvarande. Hon är allt speciell, fina Pärlan. 

Ovido - Quiz & Flashcards