Alla inlägg den 17 mars 2010

Tbx

Av Louise - 17 mars 2010 16:58

Sådär! Då var man inne i värmen igen. Det blev väl en två timmar i skogen, minst tre kilometers promenad och ca 200-300 bilder. Bilderna blev väl sådär, men jag har lärt mig lite nytt av det. Träning ger färdighet! Jag pulsade i snö upp till knäna titt som tätt och jag kunde inte känna mina fingertoppar, men det var värt det.    Det gick ju över på ett ögonblick så fort jag kommit hem igen.

Nu ska det granskas, redigeras och beskäras!
Bildexempel visas senare.

Av Louise - 17 mars 2010 13:36

Dagen kunde inte bli bättre när jag fick reda på att de två musiklektionerna idag var inställda! Dessutom har vi bara matte på onsdagar vartannan vecka. Det innebar att jag enbart skulle ha en lektion idag, en spanska lektion som började 11.50 Lång sovmorgon alltså! Men ödet är inte så snällt mot mig att jag får ta mig dit utan problem.   


Jag fick för mig att det var samma busstider som på morgonen, att bussen dit skulle gå 11.12 Så jag gick hemifrån i god tid. När jag var så nära att jag såg busshållplatsen där på andra sidan vägen, kom jag på att jag tagit fel på busstiderna. Den skulle gå 11.02 Jag tittade på klockan och vad var den, om inte exakt 11.02? När jag tittade upp igen såg jag precis en buss passera busshållsplatsen, 20 meter bort. Min buss. Det blev till att rusa till tåget istället, då nästa buss skulle göra att jag blev sen till skolan. Jag hann med tåget som tur var! Hoppade av vid den vanliga bytesplatsen och väntade på nästa tåg till skolan... som skulle ta mig till skolan för sent den med. Det vägrade jag acceptera.


Så istället tog jag ett annat tåg för att stiga av vid en annan bytesplats(som f.ö. det första tåget hade kunnat ta mig till också). Jag gick under en bro för att ta mig till den andra perrongen och när jag gick uppför trapporna såg jag ett tåg stå där. Jag skyndade mig upp och när jag stod fem meter ifrån tåget(som jag upptäckt var mitt tåg) åkte det. Och med det tåget skulle jag ha hunnit till skolan i tid! Nästa tåg dit skulle avgå om en halvtimme.


Då gav jag upp och åkte hem igen istället. En timme bortslösad åt kollektivtrafiken till ingen nytta. Det har varit en sådan frustrerande dag. Om jag bara hade tänkt efter angående busstiderna tidigare, om jag bara hade gått hemifrån en minut tidigare, om jag bara hade åkt vidare till rätt bytesplats från början, om jag bara hade gått till den andra perrongen lite snabbare. Då hade jag hunnit till lektionen. Eller om jag bara skitit i att ta tåget eller tagit det där tåget vid första bytesplatsen, då hade jag kommit 10 minuter för sent istället för att missa hela lektionen.


Jaja, jag ska försöka göra det bästa av situationen och njuta av ledigheten istället. Om en stund ska jag ut i skogen och fota, äntligen! Det är blå himmel och sol, underbart fotoväder. Kallt som sjutton, men vantar, dubbla strumpor och en tjocktröja lär väl lösa problemet.   


Hoppas att kollektivtrafiken lyder er mer där ute!

Ovido - Quiz & Flashcards