Alla inlägg under augusti 2010

Av Louise - 18 augusti 2010 10:19

I morse vaknade jag klockan 06:15 och jag är så stolt över mig själv!  Okej, det berodde mest bara på att pojkvännen skulle till skolan(han började ju igår), men jag har ju hållt mig pigg sedan dess. Detta blev en bra förberedelse inför skolstarten imorgon.


Och jag vill inte ta ut lyckan i förskott, men det ser ut som att jag får hem en hona till mig 2/9 september, sista behandlingsdag mot static för Dommie och Rabbe. Antagligen/kanske lär hon få vänta på kompis till veckan efter(i samband med NM), vilket kanske inte är sådär jättebra egentligen, men det kommer hon nog klara av.


Så snart blir det till att åka till K-rauta och köpa virke för en övervåning till marsvinsburen. 150kr kommer det kosta(om priserna stämmer på K-rautas hemsida) och det borde väl min budget klara?

Av Louise - 17 augusti 2010 15:25

Vilken tur jag har! Hela sommaren har jag gått i trasiga jeans(när jag faktiskt använt jeans, vill säga) och lagom till skolstarten hade jc megarea p.g.a att de ska byta lokal i centret och hade lite överblivet i föregående lokal. 70% rabatt på tjejjeans! Det mesta var skräp, men ett par var perfekt för mig. 600:- i originalpris och jag betalade bara 180:-. Bra köp!   



Jaja, nu ska jag umgås med pojkvääänneeen. Han slappar och tjatar lite, tror att han är lite otålig. ;)

Av Louise - 16 augusti 2010 23:30

Jag fick just månadspengen och på två dagar har jag gjort slut på 90% av det. Visst älskar ni min härliga brist på kontroll över min ekonomi?  Snart kommer det att ligga på minus(födelsedagspresenter att köpa och marsvinskostnader). Skönt att det är ny månad snart igen...

Av Louise - 16 augusti 2010 19:43

Satt ute i kvällssolen och vårdade marsvinens tassar och päls tidigare. När jag tittade närmare på första grisens päls tyckte jag att det såg väldigt mjälligt ut, lite för mjälligt... kunde det vara...? Och ja, mycket riktigt, det var static. Det stannar kvar trots att jag blåser på det och jag har tyckt mig se några vita prickar röra på sig också.



Lilla grisekno, hoppas att vi slipper mer problem efter detta.


Det var inte lite static heller. *skäms* I fortsättningen ska jag vara mer observant. Skönt att det inte är något värre än static i alla fall(peppar, peppar). Så nu är det bara att sätta igång med behandling. Matolja eller frontline, hm... vad ska jag välja? 

Av Louise - 15 augusti 2010 15:51

Det gick inte att somna i tid igår, så nu får jag sikta på att vända tillbaka dygnet ikväll istället... de dumma, otäcka harkrankarna invaderade mitt rum. De måste vara något av det äckligaste som finns. Och inte var det bara en, utan tre på samma natt! Så fort jag fått död på den första, kom det in två till, varav en var fullkomligt tokig och jämt flög emot mig.

Sådana saker skrämmer mig något enormt. De är värre än spindlar(ogiftiga sådana förstås). Det tog säkert en timme innan jag samlat tillräckligt med mod för att ha ihjäl den ondsinta. En kort stund senare tog jag kål på den andra äckliga saken. Nu ligger det insektslik på golvet, täckta med saker så att jag vet vart de ligger, som jag inte orkat ta bort. Får väl ta tag i det nu... *rysa*

Och dessa saker verkar känna min rädsla, för ingen annan i familjen har haft besvär av odjuren. De kommer bara till mitt rum, till mig. Nä, öppet fönster om natten var ingen höjdare.

Av Louise - 14 augusti 2010 22:38

Inception var f.ö jättebra! :) Inte alls förvirrande(vilket reklamen kan ge intrycket av att filmen är), spännande och bra gjord. Jag diggade också att bl.a Joseph Gordon-Levitt från (500) days of summer och Ellen Page från Juno var med i filmen. Men Leonardo DiCaprio var klart bäst. Jag måste se fler filmer med Leo snart! Dags för en favorit i repris, titanic, kanske? Det var ett par år sedan sist. 


Jaja, nu ska jag vända tillbaka dygnet! Skola på torsdag ju! Natti! 

Av Louise - 14 augusti 2010 19:55

Jag hörde marsvinen pipa gnälligt utifrån för bara en liten stund sen(uteburen står runt hörnet så jag ser dem inte riktigt, men fönstret är alltid öppet så att jag kan höra). Efter att idag ha fått höra att tre olika uppfödares marsvin attackerats av olika rovdjur i sommar blev jag riktigt rädd om mina grisars liv när jag fick höra detta ljud och rusade ner så fort jag kunde för att titta till dem och jaga bort eventuella rovdjur.

Oj, så lättad jag blev när jag kom dit och såg att det inte fanns något att oroa sig över. Marsvinen hade helt enkelt triggrats lätt till att tigga mat när grannen prasslade med påsar och löv. Rabarber har en ganska gnällig ton vid matdags, så det var väl han som skrämde upp mig.

Men det här fick mig att öppna ögonen lite. Jag ska nog i fortsättningen barrikera buren ytterligare och försöka ställa den på en plats där jag har mycket bättre översyn.

Av Louise - 14 augusti 2010 19:25

Som jag har svettats idag!  SL-bussarna måste verkligen trimmas med lite lämpligare luftkonditioneringssystem. Enbart en av de fem bussar jag åkte med idag kändes sval och normaltempererad. Tre av de fem bussar jag åkte på idag saknade luftkonditioneringssystem och möjlighet till att öppna fönster över huvud taget, vilket var fullkomligt outhärdligt. Den sista av de fem bussar jag åkte idag hade luftkonditionering, men den tycktes inte fungera, för det blåste inte ett dugg ifrån dem, hur mycket jag än vred och tryckte.


Det var inte mycket skönare att gå utomhus. Ingen vind, molnfritt och gassande sol. Först när jag var på platsen jag skulle till(efter en timmes bussfärd) kunde jag pusta ut lite, eftersom moln täckte himlen. På tillbakavägen blev det desto svettigare, delvis på grund av att solen inte längre låg i moln. Jag försökte ta en genväg som visade sig vara fel genväg än jag tänkt mig. Det lade till åtminstone en kilometers gångtid. Totalt blev det ca 4km promenad idag. Jaja, jag tycks ha förlorat ett kilo i svett, vilket inte är så illa i slutändan...   


Men ja, nu till vad jag gjorde idag.
Idag var det äntligen dags att besöka en marsvinsuppfödare för att titta på lite olika grisar. Jag har lite att välja på(fem stycken möjligheter), så nu blir det till att fundera noggrant. Ganska säker på vad det kommer bli i slutändan är jag dock. Spännande! Men jag ska prata med mor min och fundera vidare ett slag innan jag bestämmer mig för att tinga något. Kan avslöja att det är honor jag har tittat på. Det var länge sen sist!

Ovido - Quiz & Flashcards