Alla inlägg under augusti 2010

Av Louise - 11 augusti 2010 17:28

Imorgon ska jag och ett stort gäng bekanta se Inception. Den har fått bra kritik vad jag sett och trailern tyder på att den är ganska jättebra. Precis min smak. ;) Leonardo DiCaprio är så cool, inte kan han göra en dålig film?!



Hoppas att det inte blir någon besvikelse. :p Antagligen lär det väl bli det, så mycket som jag hypar. Till lördag har jag också en sak att vara upprymd över. Det lär nämligen resultera i framsteg för en plan som varit igång på tok för länge utan att gå i lås. Spännande!

Av Louise - 10 augusti 2010 21:56

Ja, nu har marsvinen återvänt till mitt rum. De verkar verkligen trivas finemang och rör på sig bra mycket mer än de gjorde tidigare.

Utsida.


Insida. Jag ska försöka ordna in mer inredning så småningom.


Finaste, matglada Domino. Han är hela 854g stor nu(innan middag)! Bara 4,5 mån gammal.


Blyga, rara Rabbe! Inte så liten han heller, 636g vägde han vid senaste vägning. Bara cirka 10g mindre än Dommie gjorde i samma ålder, 3 månader.

Av Louise - 10 augusti 2010 00:34

I fredags var vi äntligen (nästan) klara med rummet! Så pass klara att jag kan visa i bloggen i alla fall. ;) Det som saknas är gardiner, tavlor och marsvinsburen, som ska flyttas in imorgon. Jag är jättenöjd! Rummet ser så många gånger finare ut nu. Ifall ni vill se hur det såg ut förut kan ni se föregående inlägg om projektet(del 2).


Iom att det är natt och jag bara tog några snabba bilder så visar inte fotona upp rummets fulla potential. Allt är finare än det ser ut, så att säga.

Ska eventuellt låta skåpet vara omålat(ljussättningen är missvisande, skåpet är blekare och ej så oranget). Annars blir det svart. Målning av det får hur som helst vänta. På det lilla bordet bredvid ska marsvinsburen stå.


Här skådar ni bland annat nya garderoben, som jag är mycket nöjd över.

Ja, det var allt för inatt. Pusshej! Visar kanske fler(mindre missvisande) bilder av rummet senare, när mer saker är på plats.

Av Louise - 6 augusti 2010 15:17

Jag sitter och rullar tummarna i väntan på pojkvännen och att min mor ska återvända från mataffären. När de är här ska vi påbörja arbetet med att sätta upp bården i rummet. När det är klart är det dags att bygga ihop den nyinköpta garderoben. Till sist ska marsvinsburen in. Deras bur var väldigt smutsig, så sedan ett par timmar tillbaka har de fått beta gräs i trädgården. Tanken är att de ska få gå där fram till att hembyggda buren är inne i rummet och allt.


Usch och fy för saker som förstör en bild som kunde ha varit jättefin...

Får se om det går att klämma in allt det på en dag. De får skynda sig. Nu ska jag nog kila iväg och ta en dusch för att få bort all färg jag fått på mig. Man vill ju heller inte se hemsk ut när killen kommer på besök.    

Av Louise - 6 augusti 2010 00:45

Ja, idag fick jag inte så mycket gjort som önskat med rummet. Vi hann bara med garderobköp i princip. Imorgon ska det dock bli andra bullar.   Därför måste jag gå och lägga mig på en gång!

Natti, gott folk! 

Av Louise - 5 augusti 2010 23:45

Det var trevligt i Värmland. Träffade kusinen som fyllt c.a 9 månader nu. Han har under den senaste månaden både fått tänder och lärt sig vinka och säga hej, krypa och säga mamma och pappa. Tiden går fort! Det regnade en del när vi var där, men hälften av tiden var det ändå soligt med blå himmel. Jag vågade mig ändå inte på att doppa mig i vattnet. Det var ganska rejält kyligt däri. Istället fick jag nöjet att titta på när andra, modigare släktingar plågades av det.   

Ett härligt, lantligt och gammeldags ställe i skogen med egen brygga var det. Man uppskattar verkligen tillvaron efter att ha bott på ett sånt ställe. ;p Inte för att det var det minsta dåligt, men det saknade ju diskmaskin och hade bara dass(lite jobbigt för halvmörkrädda mig att gå ut till skogsbrynet mitt i natten när de tidigare under dagen berättat att där fanns både björn och varg i skogen).

Nu till det mest anmärkningsbara. En av dagarna besökte vi ett modernt sorts museum i trakten, uppbyggt på ett gammalt gårdsområde. Det var minsann ett speciellt ställe. Stället flödade av modern konst, som i några fall kunde närma sig tom tits-stuket snarare än museumstuket. Detta ställe måste också vara det sämsta museum jag sett i säkerhetsväg. De verkade fruktansvärt godtrogna. Fast hur många åker dit ut i ingenstans bara för att stjäla i och för sig...
De hade både en obemannad kassa(själva kassan var två ihåliga träben där man kunde ta pengar ifrån hur lätt som helst) och ett obemannat kafé. Konstverken saknade skydd och hade lätt kunnat skadas(vilket de i vissa fall hade).

Ja, alla är vi olika. 

Av Louise - 1 augusti 2010 22:04

Tillbaka från Gävletrakten. Det var jättetrevligt(om man bortser från de stunder där min kompis gullade lite överdrivet mycket med sin kille  men jag förstår henne)! Riktigt festlig stämning en av dagarna. Jag träffade lite nytt folk och kom ikapp i vad som hänt på sistone med vännen H. Jag myste också med hennes söta marsvin(som för övrigt ej såg ut att ha ringorm trots allt!), en kvintett bestående av blandrasgrisar i åldrarna 5-7.


Direkt från Gävle åkte jag till pojkvännen och hade det mysigt. Vi måste ju pressa in åtminstone en träff i veckan! Redan imorgon kommer jag vara på vift igen. Den här gången ska jag, mor och syster till en sommarstuga vid västkusten som min morbror och hans familj hyrt. Det ska bli trevligt! Jag är tillbaka på onsdag.


Jag längtar lite till att få vara hemma och ta det lugnt igen. Jag vill ha tid att ta hand om marsvinen och fixa klart rummet. Planerna är att allt ska vara färdigt på torsdag!    Det enda jag kanske kommer få vänta med till torsdag är att måla skåpet svart. Annars kommer allt; väggar, möblering, osv, vara finito! Längtar!


Marsvinen ska flytta till hembyggda buren då, äntligen! Jag tål inte dessa gallerburar; gallret liksom blir som ett hinder, jag kommer inte åt dem lika lätt. Dessutom känns gallerlösa burar mycket enklare att städa. Det här blir finemang! Ska bli skönt att ha lite marsvinsljud i sovrummet igen. Senaste gången marsvinen bodde i mitt rum var ju... i januari? Oj, så länge sen...


P.S Känns som att det bara blir en massa "hej och hej då"-blogginlägg nu för tiden, men efter denna resa har jag inget speciellt planerat innan skolstarten(äntligen, vill jag säga!). Då kan jag ta tag och göra något annat för mig själv for once! D.S

Ovido - Quiz & Flashcards