Alla inlägg under mars 2010

Av Louise - 16 mars 2010 00:30




 
        
   
   
Jag har givetvis bilder på annat än marsvin i kameran. ;) Men de bilderna är inte tillräckligt intressanta och bra för att visa upp här än. Har inte hunnit ut i skogen än. Det mörknar för fort i Svea Rike!

Av Louise - 14 mars 2010 22:34

Klockan halv fem idag köpte jag den. Jag orkade inte vänta och hoppas att en ny D90 skulle säljas för ett vrakpris i Stockholm och Englandsresan vet jag inte när den blir av... så det blev en tripp till expert för att inhandla den idag(expert i Täby Centrum är f.ö min favoritbutik, personalen är så grymt trevlig där - rekommenderar starkt att ni handlar där!).


Ååh, som jag väntat! Jag är så himla glad att jag äntligen har en systemkamera! Ännu håller jag på att lära känna kameran, men trots att jag är nybörjare kan jag åstadkomma bra mycket bättre bilder med denna än jag någonsin kunde med min kompaktkamera som jag visste allt om. Tänk vilka möjligheter jag har nu! Jag är helnöjd med mitt val, kunde inte ha blivit bättre. Jag får nog ta ett snack med pojkvännen, jag har ju hittat en annan nu.   


Det blev då en Nikon D90 + 18-105 VR objektiv. Underbar kamera! Lite komplicerad för mig som nybörjare kanske, men det ger ju rum för utveckling = positivt! Jag har lusläst manualen, i alla fall 100 av 270 sidor eller vad det nu var, och fotat som en tokig med den. Dianthus(som fick agera studiomodell) är säkert halvt blind vid det här laget. ^^' Tyvärr var det för mörkt för att jag skulle kunna gå ut i skogen och fota, men jag fick i alla fall massa fina bilder på marsvinen inomhus, samt en film.


Jag lägger upp fotoexempel + film här senare ikväll eller imorgon. Nu ska bloggen minsann bli fotofylld och färgglad!

Av Louise - 12 mars 2010 18:03

Har jag tur blir det systemkameraköp imorgon!   Jag är sjukt taggad!

Av Louise - 11 mars 2010 19:17

Bättre sent än aldrig, är ett uttryck som nog skulle passa den senaste tidens läge. Först nu, när jag har gått en och en halv termin på naturvetenskapliga programmet med musikinriktning, inser jag att inriktningen inte alls passar mig. Med tanke på vad för framtidsmål jag har, vilken nivå mitt musikintresse ligger på jämfört med övriga i klassen och kursupplägget, borde jag inte alls gå i den klass jag går i. Jag har ända sen början tvivlat på att musiklinjen verkligen passar mig, men på sistone har tankarna förstärkts.

Det känns så himla surt att jag ska inse det här nu, då det innebär att ett halvt år av mitt liv bestått av fullständigt slöseri med tid. Okej, betyget i matte A var väl värt det, men de andra 11 ämnena? Jag ska kanske fullfölja de två kurserna som ska avslutas denna termin(det blir till att se hos syo imorgon), men resten av kurserna var fullkomligt onödiga att ägna tid åt.

Men jag vill inte gå kvar. Det blir så mycket enklare om jag börjar om och byter till naturvetenskapsinriktning istället, på en annan skola. Även om det känns lite jobbigt(such a waste of time!), tror jag att detta kommer att löna sig i längden.

Får se hur det blir... ingenting är säkert än. Kanske ändrar jag mig.

Av Louise - 9 mars 2010 22:22

"Körsträcka:

193,7 km
Restid ca:
1 tim 60 min"
Av Louise - 6 mars 2010 20:20

...med kameraköpet tills senare i vår. Jag och mamma ska nämligen resa iväg till England då(någon gång lite före eller lite efter påsk). Jag har researchat lite sen den tanken slog mig. Efter att jag kollat upp priserna där i Londons olika kamerabutiker har jag förstått att jag kan spara flera tusenlappar på att handla kamera där istället. Då kan jag få en Nikon D90 för nästan samma pris som en D5000!


Jag var inställd på en D5000 och skulle egentligen helst ha en sådan, men med tanke på vilka objektiv jag önskar köpa till senare och vad för funktioner jag önskar, verkar en D90 passa mig bättre. Jag har vaggat fram och tillbaka i flera dagar nu - att det ska vara så svårt att välja kamera + objektiv! Det finns så mycket jag vill ha.



Men nu för stunden tror jag att det kommer bli en Nikon D90 med Nikkors 18-105mm/3.5-5.6 VR objektiv till en början. Det köper jag då i Storbritannien. Sen hoppas jag på att kunna köpa till(ett objektiv jag redan fäst mig lite vid) Nikkors 50mm/1.8 objektiv efter sommaren eller så.


Hoppas jag kan återfästa mig vid D90 då. ;-) Jag var ju extremt förtjust av den modellen förut, men eftersom den var så pass dyr var jag tvungen att titta på andra modeller. Nu är jag grymt taggad till att köpa kamera, kan knappt vänta!


Vad det än blir kommer det troligen att inköpas i Storbritannien i alla fall.

Av Louise - 3 mars 2010 14:57

http://www.sunresortshotels.com/b2b/PHOTOS/lapirogue/1-General%20Views-Vues%20Generales/image/LAP-GW-041.jpg
(Bild tagen härifrån)

Som jag saknar
de soldränkta stränderna, känslan av en varm bris i mitt hår, smaken av hotellets utsökta buffémat, ljudet av den udda franska musiken som drev mig halvt till vansinne varje kväll.
Som jag saknar att gräva ner tårna i den mjuka vita sanden, att bada i solens strålar, att svalka av mig i den ljumma poolen när solen stekte som mest, att smaka på indiska oceanens salta havsvatten.
Som jag saknar personerna jag träffade, platserna jag var på, de fina tingen jag såg, känslorna; värmen, doften, smaken, lyckan.
Som jag saknar varje litet ljuvligt ögonblick.


Som jag saknar paradisön Mauritius!


 

Ovido - Quiz & Flashcards