Alla inlägg under september 2010

Av Louise - 18 september 2010 17:24

Jag har inte sett dem tjafsa något mer sedan igår. :-) Kanske slipper jag dela på dem trots allt!

Av Louise - 18 september 2010 00:46

Ja, projektet "långhår i päls" kanske tar slut redan innan det egentligen börjat.


Igår natt satte jag tegelstenen under vattenflaskan för att lilla Brumma lättare skulle nå upp och givetvis fann Nellie jättestort intresse för att sitta på den och slappa, med rumpan rakt under vattenflaskpipen. Resultatet? En blöt rulle och blöt päls. Resultatet av detta? En överintresserad Brumma. Och resultatet av detta? Ett hål i rullen och troligen skada på pälsen.


Hela dagen idag har Nellie varit riktigt elak mot Brumma så fort hon närmar sig henne för att nosa runt mage och rumpa(och detta är hennes favoritintresse just nu) och det börjar gå så långt att hon blir sur på henne bara Brumma kommer nära. Antagligen gjorde lillflickans ryck i rullen riktigt ont för Nell.


Jag börjar bli riktigt orolig för Brummalummans skull... hon är så himla spinkig(har ännu inte passerat vikten hon hade när hon kom hit!) och jämrar sig i ganska många sekunder efter att Nellie läxat upp henne. Börjar fundera på om jag inte ska dela på dem för några dagar, så att Nellie kan bli lite mindre nojig och Brumman kan få lite mer fett på kroppen så att hon i alla fall tål att bossas runt lite. De har ändå inget större nöje av varandra just nu(sitter i olika delar av buren för att de är rädda för varandra), så om det fortsätter lär jag vara tvungen att sära på dem tillfälligt.


Hade ni sett Brumma hade ni förstått mig. Hon vägde 357g när hon kom hit för 2½ vecka sedan och väger inte mer än 350g nu. Hon hade behövt väga minst 430g just nu, skulle jag säga. Massa mage och inga muskler. Musklerna tycker jag brukar sitta just i rörelsen och i höet. Hon rör sig massor, massor och äter bra, så jag kan inte finna någon annan förklaring än att höet är boven i dramat. Även marsvinsgrabbarna har stannat i vikt sedan jag bytte hö, så det borde logiskt sett vara det. Det ska alltså bytas snarast!


Klantigt av mig att inte tänka på att Nellie kanske skulle vilja sätta sig där under vattenflaskan och klantigt av mig att inte byta till hö från bonde tidigare...  det krånglade ju till alltihop.

Av Louise - 17 september 2010 15:46

Man drömmer de konstigaste drömmarna när man är sjuk, alltså... inatt drömde jag att jag var del av ett gammalt tv-spel(vet inte om någon av er minns de där gamla sega-spelen som kördes med "kassett"? Själva har vi kvar en gammal Mega Drive/Genesis Mark II hemma). Det började med att jag, Gustaf Skarsgård och en av min pojkväns vänner var karaktärer i ett spel som utspelade sig i djungeln. Det var tydligen min kille som spelade spelet. Det var det sämsta spelet någonsin, kan jag erkänna.  Trumpeter man skulle akta sig för, konstiga apor(?) som förföljde en och återvändsgrändar precis över allt. Banorna blev mindre och mindre. 

Min kille tröttnade efter ett tag och bestämde sig istället för att spela ett av de gamla goda motorcykelspelen i stil med detta. Bara att nu fick man välja karaktär(jag ville att han skulle vara zorro, men han envisades med att spela som grottman) och allt var tydligen tillåtet i tävlingen. Man fick döda motspelarna om man ville och grottmannens specialitet var att äta upp de andra spelarna hela.

Och igår natt gick hela världen under... kan jag inte bli frisk snart?!

Av Louise - 16 september 2010 17:30

Varje gång man har skola(oavsett hur lång/kort dagen är!) så känns det som att man inte hinner med allt man önskat. Varje gång man inte har något planerat alls(och uttryckligen inte får göra något utanför huset för sin mor) finns det tid i överskott. Hade jag ingen läxa att göra eller något? Jag kan inte komma på något över huvud taget.


Och jag som har utegångsförbud imorgon och hela helgen... vad ska man hitta på? Kanske kan jag försöka få keyboarden + micen att funka igen. Jag bytte ljudkort och det förstörde hela grejen. Min pianolärare har börjat klaga på att jag inte gör mina läxor.   Man måste tydligen avinstallera allt som har att göra med programmet och installera det igen, vilket innebär att jag måste starta om datorn c.a 4 gånger. Nedrans nya teknologi!


Kanske gör jag det lätt för mig och använder min gamla, sega bärbara med trasig skärm istället.

Av Louise - 15 september 2010 23:57

Nu ska jag sussa. Och jag vet att det blivit galet mycket marsvinssnack på sistone, men det blir så när man är trött och seg och inte riktigt kan fokusera på något. Marsvin är så lätta att förstå. ;-)

Måste bara visa hur marsvinen sitter i skrivande stund(eller ja, de är mer avslappnade nu när det inte blixtrar framför ögonen på dem). De tyr sig verkligen till varandra! Jag skådade Rabarber putsa på Dommie senast idag. Mysgubbarna.

   
Apropå marsvin, så är hemsidan uppdaterad. :) Länk finns där nere bland övriga blogglänkar. 

Av Louise - 15 september 2010 14:14

Nu har jag varit sjuk i två veckor, så jag beslutade mig för att skita i dagens meningslösa lektion och stanna hemma och vila upp mig istället. Nu fick jag då tid att fota fina Nell(som antagligen kommer att kallas detta eller Nellie)!



Hon är så fin så! Väldigt lik Cinnober till uttrycket och ansiktsfärgen också...

 
Än så länge har det gått fint att ha tjejerna ihop. Brumma verkar inte ett dugg intresserad av vare sig päls eller rulle. Istället har hon bara funnit större intresse för mat och gör matte väldigt glad, eftersom hon började bli lite spinkig.

Av Louise - 13 september 2010 22:45

Ja, jag trodde inte att hon skulle bli min, fastän jag stod först i kö på älsklingen ifall hon skulle bli till salu, men det blev hon visst ändå!Uppfödaren, Lena Tysk, skulle besluta sig efter NM och till min stora glädje valde hon att sälja marsvinstjejen till mig. Idag flyttade hon hit.


Honan jag talar om är en riktigt fin white/buffagouti/buff coronet vid namn Vibys Nell(kommer antagligen att kallas det eller Nelly). Hon påminner starkt om Dianthus pappa, Idefix Nelumbo, vilket inte är så konstigt med tanke på att de är av både samma färg och samma ras. Vilket konstigt sammanträffande att de också har liknande namn...


Nell är född 13:e april i år och fyllde alltså 5 månader idag! Hon har ställts ut tre gånger tidigare och de senaste två har gått rentav suveränt, skulle jag vilja säga. På Brastad-utställningen blev hon BIRjr, fick cert och blev dessutom BISjr 3! På NM igår blev hon också certad, BIR-Rjr och var enligt uppgifter kvar i BISjr-finalen som åtminstone en av topp 15, dock blev det ingen officiell placering.


Så ja, jag hoppas på att kunna fortsätta ställa ut henne i alla fall ett par gånger till innan hon klipps. För närvarande går hon med Brumma. Än så länge inga problem där *pepparpeppar*. Nell är lite småbitchig och har tillrättavisat lillan när hon nosat på rullen eller blivit för närgången, så det finns ju en chans för att det kommer att funka, med en nypa tur *ännu mer peppar!!*. Rullningen är hur som helst inga problem, lugna Nell är en riktig pärla. (peppar )


Och ja, lite väl mycket peppar nu, men man kan aldrig få nog av det. Jag tar alla chanser jag får till att hålla tråkiga händelser borta. ;)


Bilder på underbaringen kommer imorgon.  Jag har saknat att ha en coronet i hushållet och kan erkänna att jag redan fäst mig lite vid henne.

Av Louise - 11 september 2010 06:13

Nä, det blir inget uställande för mig idag. När marsvinen ändå är i dålig kondition tycker jag inte att det är värt det att tvinga iväg min sjuka mamma såhär tidigt. Vi åker till NM vid lunchtid och tittar mest bara istället. Det blir nog så bra så...

Ovido - Quiz & Flashcards