Alla inlägg under september 2010

Av Louise - 9 september 2010 22:26

2 timmar efter att jag börjat är jobbet klart... ;) Men då får vi räkna in att jag städade burar mitt i allt. Så 1½ tog det kanske egentligen. Det tar tid att föna långhår! Åtminstone pälsiga Domino.

De skötte sig i alla fall finfint för att inte ha blivit badade på kanske ett par månader. Rabarber sprattlade lite smått under badet, men annars var de stillsamma och verkade ta det lugnt.

Nu myser sötisarna tätt ihop i huset. De är för fina nu, grabbarna!

Av Louise - 9 september 2010 19:02

Nu har jag skådat rödtonade kissfläckar även i Brummas bur(ja, det ser ut som att hon får heta Brumma trots allt, mamma och syrran har etsat in det i mitt sinne ;p), så antagligen var det inte UVI trots allt. Då är frågan vad i fodret som orsakat detta. Börjar misstänka paprikan från Willys, men det blir till att se...
 
Jaja, nu ska jag kila och bada marsvin och städa burar. Utställning i övermorgon! Det var verkligen länge sen sist. Jag har saknat det.


Oj, vad det känns som att det är fredag förresten. Och igår kändes det som tisdag. Vad är det med min hjärna egentligen?

Av Louise - 5 september 2010 23:59

Oj, vad helgen flög förbi! Inflyttningsfest hos en bekant igår och denna dag slösades bort på att spela ett alltför intressant datorspel med pojkvännen. ;) Var det inte fredag nyss? Nu är det i princip måndag. Jag ska kila i säng om en liten, liten stund, men först måste man ju blogga lite.


Båda marsvinspojkarna får antibiotika nu, då båda kissar rött(min typiska otur...). Om det inte är UVI kan jag verkligen inte fatta vad det skulle vara, för inte har de fått konstig mat eller något sånt. Hoppas innerligt att kuren hjälper.


"Lillan" har fått flytta upp till mitt och marsvinsgrabbarnas rum eftersom hon åt lite dåligt och var så stillsam när hon bodde i köket. Jag trodde inte att jag skulle ha plats för buren i mitt rum, men för hennes skull gjorde jag lite plats och det verkar funka bra. Genast blev hon aktivare, åt piggt och röjde runt och pep efter killarna. Nu är hon lite stilla igen, men så fort jag gått och lagt mig tror jag att det kommer att bli fart i henne. Hon är ett litet socialt busfrö inombords, det vet jag.


Bara för det kilade hon nu ut för att käka på sin morot(antagligen p.g.a ljudet av att killarna gjorde samma sak). ;) Ja, det ska nog bli ett underbart marsvin av henne med.

Av Louise - 3 september 2010 19:26

Ja, här kom urinvägsproblem nummer tre. Det rådde ingen tvekan igår kväll, Domino har vid flera tillfällen kissat brun/orange/rödtonad urin. Så efter skolan tog jag honom till veterinären 500m bort(som kunde förvånadsvärt mycket om marsvin trots allt!) och fick honom undersökt och recept underskrivet. Inte ens ett urinprov behövde tas. 


Sådana veterinärer diggar jag, den typen som faktiskt litar på djurägarens bedömning. Dessutom var det väldigt billigt och gick snabbt(ca 15 min), jämfört med den veterinär jag brukar gå till. Så skönt att man har en så bra, billig veterinär nära! I fortsättningen blir det nog till att jag går dit. Fast helst av allt hoppas jag ju att jag kommer att slippa att åka till veterinär alls i fortsättningen. Om bara marsvinen kunde vara helt friska och dö av ålder först när de är över 5-7 år gamla.


Så nu ska han få baytril i 7-10 dagar. Får hoppas att det är nog med urinvägsproblem för min del efter detta. Kan säga att jag är lagom trött på det.... 

Av Louise - 2 september 2010 19:55

Ja, nu har äntligen en liten marsvinssessa anlänt hit.



Vibys Cha Cha
Född 2010-08-25, alltså 5 veckor och 4 dagar idag.
Sheltie, starkt rubinögd/rödögd golden. 


Sheltie var inte alls vad jag tänkt mig från början, men det blev kärlek vid första ögonkastet ändå och då kan man ju inte stå emot. Och hon är så sockersöt så!




Hon ska få ett annat namn och jag har ännu ingen aning om vad hon ska kallas. Det mest potentiella förslaget är just nu Brumma(mamma och syrran har fastnat för det), men det känns lite sådär halvfånigt.. ;) Annars finns Stella, Luna, Charisma eller Flamma som jag tycker verkar intressant. Några andra förslag?


Ska pussa på lilla sessan nu.  Sen ska jag försöka gå och lägga mig.

Ovido - Quiz & Flashcards