Alla inlägg den 8 juni 2010

Av Louise - 8 juni 2010 14:20

Sommarlov!!!   

Det blev inte bästa starten på sommarlovet dock. Att mata en ytterst motvillig gris med tranbärsdricka vartannan timme hör inte till mina favoritsysslor. Jag lägger också energi på att envist försöka anta övernaturliga förmågor, så att jag kan få Dianthus att tillfriskna. Och det är inte det lättaste, kan jag lova!

Men jag kan glädja mig åt att det är fint väder(bara för det är det molnigt när jag tittar ut genom fönstret...) och min nyvunna läxfrihet. Sen så är det väl skönt att känna att jag kan göra lite för att hjälpa min älskling. Mår han bra, eller bättre ska jag säga, så mår jag bra!

Av Louise - 8 juni 2010 00:19

Trots att det är skolavslutning imorgon idag kan jag inte hålla stämningen särskilt hög. Jag är säker på att Dianthus har något problem med urinvägarna/urinblåsan nu.

Igår luktade det illa om buren och trots att jag städade då så luktade det fortfarande illa idag. Jag beslutade mig därför för att undersöka det hela och satt med Dinno i knät i cirka 70 minuter. Under denna tid kissade han inte mindre än 6 gånger! Fyra av gångerna såg han mest bara koncentrerad ut, en gång pep han mycket hest och tyst och en gång gnällde han lite i normal ton(men det kan i och för sig varit vanligt snack, eftersom han pratade både innan och efter). Både han och hans kiss luktar väldigt illa.

Han reste dessutom på ryggen ett par gånger och gnällde dovt, men bara avföring kom ut. Jag tycker också att hans allmäntillstånd har förändrats. Han har känts slö på sistone och äter inte med samma entusiasm.

Symtomen matchar de som Cinno hade(i en mildare form lyckligtvis), vilket oroar mig något enormt. Jag hoppas helhjärtat att det inte är urinsten, men när det sker så snart efter Cinnober kan jag ju inte annat än förmoda att det är det och att det har något att göra med kosten. Denna tanke får mig både förvirrad och ledsen...

Hoppas att jag bara beter mig som en överparanoid hönsmamma och inbillar mig saker. Hur som helst lär det antingen bli veterinärbesök imorgon idag eller att jag påbörjar en kur med tranbärsjuice och avvaktar lite till. Mamma tycker ju att det inte är så allvarligt som jag fått för mig och jag kan ju själv inte heller definiera läget som kritiskt. Kanske har jag tur och bara är en fåne som tror något sånt. Men det är ju dumt att vänta ifall det nu skulle vara urinsten.

Jag är lite kluven. Får se hur jag gör imorgon idag efter avslutningen. Antagligen lär jag väl missa klassens avslutningsfest, vilket känns lite kasst, med tanke på att jag ska byta skola sen. Men jag skulle ändå inte kunna ha roligt när jag är så orolig, så det blir väl till att dra hem och vårda om min älskling imorgon idag istället.

Håll tummarna för honom.

Ovido - Quiz & Flashcards