Alla inlägg den 27 juni 2010

Av Louise - 27 juni 2010 23:30

Imorgon är det lite saker inplanerade. På förmiddagen ska jag till banken med mamma och hämta ut ett gammalt arv jag fick av farfar. Yes, jag investerade hela detta arv i Dianthus operation. Jag tyckte att det inte var mer än rätt att jag betalade detta själv nu när mamma betalat röngten x2, veterinärbesök x2, samt smärtstillande för marsvinen de senaste månaderna. Hon betalar också foder, spån, utställningsavgift, medlemskap i SMF, ja, det mesta. Jag har en så himla givmild mamma!   

Vill jag dock köpa fler marsvin, bygga fler burar/hus åt marsvinen, köpa en duvbur, osv, får jag betala det själv. Tillbehör och djur står jag för. Jag ska nog börja betala medlemskap hos SMF också och en annan plan för morgondagen är att jag ska öppna ett sparkonto på banken, så att jag kan spara pengar för bl.a veterinärbesök åt marsvinen. Jag måste ju växa upp någon gång och börja ta fullt ansvar för marsvinen. Just nu ansvarar jag bara för skötsel och inte den ekonomiska biten.

Annars ska jag också hämta upp en kompis åt Domino imorgon. Antingen en gris som ska få bo här permanent, eller en gris som ska få bo här tills jag funnit permanent sällskap åt honom. Det finns mycket att överväga. Dels vill jag ju att jag ska klicka med den nya grisen, så jag tänker inte ta första bästa och då blir ju kanske en tillfälligt inneboende bra, men samtidigt vet jag inte hur Domino skulle hantera att få byta kompis så snart igen som om ett par veckor eller så(tippar på att jag skulle leta marsvin på SM om jag tar en inneboende). Och tänk om jag fäster mig vid den tillfälliga grisen? Den måste ju tillbaka förr eller senare.



Jaja, hur som helst så kommer jag troligen hem med en till gris imorgon. Dommie behöver verkligen sällskap. Han börjar redan bli en väldigt uttråkad, ledsen gris och jag vill inte att detta ska hinna forma hans personlighet. Han dricker mer, piper mindre, känns nervösare och ligger ofta stilla i buren(pendlar lite mellan matskålen, höet och huset ibland). Nä, han bara måste ha en kompis!

Ovido - Quiz & Flashcards